Dosarul “Bacalaureatul fraudat la Sighet”, una dintre cele mai complexe cauze de coruptie ce vizeaza sistemul de invatamant romanesc, a fost finalizat. Procurorii au trimis in judecata nu mai putin de 130 de persoane.

\In urma cercetarilor, procurorii DNA Cluj au stabilit ca 130 de persoane au fost implicate in fraudarea examenului de Bacalaureat de la Liceul particular “Gheorghe Pop de Basesti” din Sighetu Marmatiei (judetul Maramures), dispunand trimiterea lor in judecata. Printre persoanele care vor trebui sa dea socoteala in fata instantei se numara si conferentiarul clujean Virgil Ispas, presedintele comisiei de Bacalaureat de la Sighetu Marmatiei.

Ancheta in cazul fraudarii examenului de Bacalaureat a fost declansata la inceputul lunii iulie, cand Virginica Leordean, directorul liceului privat din Sighet si secretar la Grupul Scolar de Industrie Mica si Servicii din Sighetu Marmatiei, a fost arestata pentru trafic de influenta si dare de mita, iar eleva Ileana Botici a ajuns dupa gratii sub acuzatiile de cumparare de influenta si complicitate la trafic de influenta. Tot atunci a fost pus sub invinuire pentru luare de mita conferentiarul Virgil Ispas, presedintele comisiei de Bacalaureat de la Sighetu Marmatiei. Ispas este cadru didactic la sectia Mecatronica a Facultatii de Mecanica din cadrul Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca.

Din ancheta facuta pana in prezent reiese ca Leordean si Botici au facut echipa pentru fraudarea examenului. Leordean ar fi luat legatura cu Botici, care era sefa la una din clasele de a XII-a a liceului particular. Directoarea i-ar fi promis lui Botici ca in schimbul unor sume de bani le rezolva elevilor examenul. Botici, la randul sau, a adunat sume de bani de la peste 120 de elevi, fiind vorba de un total de 106.000 de lei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.