Politistii au anihilat o noua retea de escroci imobiliari, care inselau batrani in Bucuresti, anunta NewsIn.

Printre cele 14 persoane se afla Ileana Spiroiu, seful Centrului National de Geodezie, alti patru functionari de la Taxe si Impozite, un arhitect de la Primaria Sectorului 1 si un angajat al Primariei Capitalei, plus sase membri ai unele retele interlope - cei mai cunoscuti fiind Gheorghe Constantinescu, zis si Gigi Boeru si Romeo Ursu, zis Boerica.

17 locuinte, apartinand celor acuzati, au fost perchezitionate, marti, de unde au fost ridicate mai multe acte falsificate si probe.

Din primele verificari, reiese ca seful din administratia locala si angajatii administratiilor financiare identificau terenuri din Bucuresti si imprejurimi care aveau probleme de inregistrare in acte, care, ulterior, erau vandute prin intermediul retelei interlope.

Procurorii, ofiterii Directiei Generale Anticoruptie, cei ai Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna din cadrul MIRA si politistii Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti fac ancheta in acest caz de mai bine de patru luni.

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti vor cere, miercuri, judecatorilor Tribunalului Bucuresti, mandate de arestare pentru 9 dintre cele 14 persoane cercetate pentru escrocherii imobiliare.

Functionarii publici primeau spagi intre 100 de lei si 100 de euro de la reteaua lui Gigi Boeru

Functionarii publici care i-au ajutat pe membrii retelei conduse de Gigi Boeru primeau de la acestia sume cuprinse intre 100 de lei si 100 de euro si diferite cadouri pentru a le furniza date si copii dupa diverse documente, informeaza un comunicat al IGPR.

Potrivit comunicatului, sumele de bani primite de functionarii publici ajungeau si la 1.000 de euro, daca acestia ii inscriau pe falsii proprietari in istoricul de rol si ii treceau ca ultimi platitori de impozite. Dupa inscrierea falsului proprietar ca platitor de impozite, membrii gruparii solicitau Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara intabularea dreptului de proprietate. In cazul in care proprietarul terenului era statul, datele necesare erau furnizate de catre functionari din cadrul Primariei Bucuresti sau Primariei sectorului 1.

In plus, membrii gruparii au obtinut si informatii privind actele care apar in dosarul cadastral al terenurilor, cat si date necesare pentru intabularea dreptului de proprietate. Odata deveniti proprietari, membrii retelei incercau sa gaseasca cumparatori pentru terenurile respective.

Gruparea condusa de Gigi Boeru si functionarii publici retinuti, marti, de procurori au incercat sa intre in posesia a doua terenuri situate in sectorul 1, unul pe Intrarea Epocii nr. 22 si altul pe strada Ecaterina Teodoroiu nr. 18, dar si unul in Tunari - Ilfov, actele retinute la perchezitii aratand, totodata, ca ar fi dorit sa puna mana si pe un teren din parcul Herastrau, au declarat surse judiciare. De asemenea, exista informatii conform carora membrii retelei mai intentionau sa ia doua terenuri aflate in centrul Capitalei.

Totodata, in urma perchezitiilor, au fost ridicati mai multi saci cu acte privind terenuri, imobile, dar si amenzi si acte ale unor persoane.

Functionarii publici retinuti de procurori au declarat ca aveau aceste acte la domiciliu, deoarece nu se incadrau in orele de program, volumul de munca fiind foarte mare, astfel ca erau nevoiti sa rezolve multe dintre problemele institutiei acasa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.