Presedintele a participat la o actiune de impadurire pentru care s-a deplasat cu elicopterul. Traian Basescu s-a deplasat la locul de impadurire cu un elicopter vechi de 30 de ani. Poluarea produsa va putea fi absorbita de un hectar de padure in sase luni.
Traian Basescu a plantat, ieri, la Udiste, in judetul Suceava, patru puieti de salcam. Seful statului a calatorit cu elicopterul de la Bucuresti pana la zona de impadurire, pe o distanta de aproximativ 400 de kilometri. Elicopterul a consumat circa 600 de litri de kerosen dus-intors.

In conditiile in care un litru de kerosen ars produce 2,6 kilograme de CO2, conform Greenhouse Gas Experts, astfel rezulta ca elicopterul lui Basescu a produs circa 1,6 tone de CO2. Alin Pasarel, seful Ocolului Silvic Hateg, a precizat ca un hectar de padure de salcam absoarbe 3,7 tone de dioxid de carbon pe an. Ceea ce inseamna ca poluarea produsa de Basescu va fi „reparata” de un hectar de padure ajunsa la maturitate, in sase luni.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.