Deschiderea magazinului de haine marca Gucci de pe Calea Victoriei, programata pentru sfarsitul acestui an, nu va mai avea loc. Investitia ar fi fost de circa doua milioane de euro.
Gucci Group, detinatorul faimosului brand, amana deschiderea primului sau magazin de haine de pe piata autohtona, programat pentru noiembrie anul curent. Motivul invocat de grupul italian se refera la piata autohtona, care, potrivit noilor calcule, nu este inca pregatita pentru un astfel de brand exclusivist.
“Gucci nu include Romania in lista tarilor unde sa faca investitii directe si unde sa opereze un magazin propriu. O astfel de investitie directa nu ar fi justificata, Romania neavand potentialul necesar”, a declarat pentru Cotidianul managing directorul companiei de consultanta pe piata luxului CPP Management Consultants Ltd., Oliver Petcu. Potrivit acestuia, Gucci intentiona sa deschida un magazin in sistem de franciza.

Anul trecut, investitia Gucci in Romania, estimata la aproximativ 1,5-2 milioane de euro, era anuntata ca sigura de catre omul de afaceri italian Rocco Santopietro, cu care grupul italian ar fi urmat sa se asocieze. Acesta a declarat la vremea respectiva ca grupul pregateste deschiderea a doua magazine in Bucuresti, unul monobrand, amplasat pe Calea Victoriei, dedicat comercializarii de haine, si un multibrand cu pantofi si genti impreuna cu Boucheron si Yves Saint Laurent.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.