Videocapsula endoscopica, care are marimea unei pastile obisnuite de antibiotic si inlocuieste procedura dureroasa si neplacuta a endoscopiei digestive clasice, este disponibila, in premiera, in Romania, la centrul medical privat MedAs

Capsula se utilizeaza fara anestezierea pacientului si permite investigarea unei portiuni a tubului digestiv care este inaccesibila metodei clasice.

Imaginile oferite de videocapsula sunt de calitate, ofera posibilitatea de a vizualiza detalii despre desenul vascular si date topografice asupra dimensiunii leziunilor.

Procedura de investigare este extrem de simpla: pacientul inghite videocapsula, i se ataseaza un sistem de inregistrare pe care il va purta asupra sa in timpul activitatilor fizice normale si revine la cabinetul medical dupa 8-12 ore, timp in care receptorul capteaza imagini din tranzitul intestinal al pacientului. Eliminarea capsulei se produce in 24-48 de ore de la ingerare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.