Un elev din clasa a IX-a la Liceul „Matei Basarab” din orasul Strehaia, judetul Mehedinti, a fost omorat in bataie de un coleg de clasa, vineri, in parcul din centrul orasului, dupa ce toata clasa plecase de la cursuri din cauza absentei unui profesorului de religie.
Potrivit anchetatorilor, dupa o cearta banala, unul dintre ei, Claudiu Mitran, l-a lovit cu piciorul in piept pe colegul sau, Daniel Motica, transmite corespodnentul NewsIn. Acesta din urma s-a prabusit dintr-o data la pamant si a intrat in stop cardio-respirator. El a fost transportat de urgenta la spitalul orasenesc insa medicii nu au reusit sa-l salveze. O parte dintre elevi au spus anchetatorilor ca victima obisnuia sa rada pe seama agresorului, intrucat acesta are mici probleme de vorbire si se balbaie uneori.

Elevul de 16 ani care si-a omorat colegul a fost dus in fata procurorilor, iar in cursul serii urma sa fie prezentat instantei cu propunerea de arestare preventiva.

Tragedia de la Strehaia a pus pe jar conducerea ISJ Mehedinti care a demarat o ancheta pentru a stabili in ce imprejurari elevii clasei respective au parasit cursurile si cine se face vinoat de acest lucru. Principalul vizat de ancheta inspectoratului scolar este profesorul de religie, preotul Irinel Troaca, despre care elevii spun ca nu este prima data cand nu vine la ore.

„Este deosebit de regretabil ca a murit un elev. Noi avem strategie antiviolenta in fiecare scoala, am facut actiuni comune cu politistii de proximitate chiar si la Strehaia. Cu toate acestea, iata ca s-a petrecut ceva nedorit. Vom merge pana la desfacerea contractului de munca daca se va dovedi ca elevul a murit in timpul orei de religie si preotul nu are nicio motivatie pentru lipsa de la cursuri”, a declarat purtatorul de cuvant al ISJ Mehedinti, Florentina Watzlavek.

Claudiu Barzache, unul dintre colegii victiemi, a declarat ca el a fost de fata cand s-au batut cei doi colegi ai lui si ca n-a avut timp sa sara sa-i desparta. „Stateam in parc sa treaca timpul sa vina microbuzul sa ne duca acasa. Am plecat toti pentru ca parintele n-a venit la ora. De fapt, nici nu l-am vazut la fata de la inceputul scolii. Claudiu si Daniel s-au certat aiurea, apoi s-au luat la injuraturi si n-am avut cum sa-i oprim sa nu se mai bata pentru ca totul s-a petrecut repede. Claudiu doar un picior i-a dat in piept lui Daniel, iar acesta a cazut lat la pamant. Nu se mai tine balul bobocilor dupa o asemenea nenorocire. Cui ii mai arde de distractie”, ne-a declarat eleviu Claudiu Barzache.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.