Bucurestenii nu risca sa ramana fara apa calda si caldura din 1 noiembrie, asa cum afirmase, joi, presedintele Comisiei de Industrii din Camera Deputatilor, Iulian Iancu, a precizat, vineri, pentru NewsIn, directorul general al Regiei Autonome de Distributie a Agentului Temirc (RADET), Virgil Ramba

"Vineri am avut o noua discutie la Primaria Capitalei cu cei de la Elcen si am hotarat sa continuam dialogul pana la gasirea unei solutii privind datoriile regiei catre furnizorul de agent termic", a declarat Ramba.
Directorul general al RADET spune ca nu se pune problema ca furnizarea agentului termic in Capitala sa fie intrerupta total sau partial.

Potrivit lui Ramba, RADET are datorii catre Elcen de peste 700 de milioane de lei, din care 200 milioane reprezinta subventia guvernamentala pentru combustibil, suma care nu a fost eliberata de Executiv. Datoriile populatiei catre RADET se situeaza undeva intre 30 si 40 milioane lei, iar cele ale agentilor economici sunt de aproximativ 40 milioane lei.

"RADET Bucuresti n-a primit o suma echivalenta cu 1.400 de miliarde. Are o restanta de 7.000 de miliarde la Electrocentrale. (...) Deci, la 1 noiembrie, exista riscul explicit ca Bucurestiul sa ramana fara apa calda si caldura", a declarat, joi, la Realitatea TV, presedintele Comisiei de Industrii din Camera Deputatilor, Iulian Iancu.

Mai multe orase, printre care si Capitala, ar putea ramane fara caldura si apa calda


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.