Aproximativ 200 de voluntari vor participa luni, 27 octombrie, in Capitala, la Marsul Pietonilor Bucuresteni, pentru a atrage atentia asupra accidentelor rutiere care pun in pericol viata persoanelor, a anuntat joi municipalitatea bucuresteana

Voluntarii - functionari publici, reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale si elevi - vor parcurge, in intervalul 15.00 - 17.00, urmatorul traseu: Muzeul de Istorie si Arta - Palatul Sutu - Bulevardul Regina Elisabeta - Calea Victoriei - strada Eforie - strada Alexandru Beldiman - Bulevardul Regina Elisabeta - Parcul Cismigiu.

In Cismigiu, participantii vor aprinde lumanari, pentru a-si exprima solidaritatea cu victimele traficului rutier.

Marsul Pietonilor Bucuresteni este organizat de Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, in parteneriat cu Asociatia Romana pentru Promovarea Imaginii Valorilor Culturale, Asociatia Salvati Bucurestiul si Asociatia pentru Protectia si Siguranta Cetateanului.

Jumatate din victimele accidentelor rutiere sunt pietoni, in special copii si batrani, conform statisticilor, iar rata deceselor in urma acestor accidente este, in Romania, de 129 la un milion, depasind media europeana, de 86 la un milion.

Una dintre cauzele numarului mare de accidente rutiere soldate cu victime este infrastructura precara, a afirmat, in luna septembrie, reprezentantul Comisiei Europene, Enrico Pasquarelli, cu ocazia semnarii Cartei Europene a Sigurantei Rutiere.

Organizatorii au intocmit o petitie prin care isi revendica urmatoarele drepturi: trotuare, trasee pietonale, siguranta in trafic, liniste, aer curat, respect din partea autoritatilor, a conducatorilor auto, spatii verzi, transport in comun eficient si pastrarea esteticii orasului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.