Tesofensine este de doua ori mai eficient decat medicamentele anti-obezitate deja existente, cercetatorii afirmand ca poate fi echivalentul inelului gastric sau a operatiei de bypass gastric.

Combinat cu o dieta corespunzatoare, medicamentul poate ajuta pacientii obezi sa slabeasca cu pana la 20% din greutatea lor, in sase luni. Tesofensine reduce senzatia de foame si previne mancatul in exces, actionand asupra substantelor din creier responsabile de pofta de mancare.

Remediul a fost creat de compania daneza Neurosearch pentru tratarea Alzheimer si Parkinson, iar in timpul testelor cercetatorii au observat ca pacientii au inregistrat o pierdere in greutate.

Astfel, compania a cerut cercetatorilor de la departamentul de nutritie al Universitatii Copenhaga sa testeze medicamentul ca tratament impotriva obezitatii. Testele au fost facute pe 161 de pacienti cu greutatea de peste 100 de kilograme si au aratat ca, dupa sase luni de tratament ,combinat cu o dieta usoara, pacientii au slabit cu 10 kilograme mai mult decat cei carora le-au fost administrate pastile placebo.