In Bucuresti, potrivit specialistilor neurologi si psihiatri, exista in prezent peste 20.000 de persoane care sufera de dementa, din care aproape 4.000 sunt diagnosticate si beneficieaza de tratamentul corespunzator naturii bolii nervoase de care sufera.

La nivel national, numarul persoanelor cu boli psihice, pentru care exista tratament sau nu, este de aproximativ 400.000, din care 194.152 sufera de Alzheimer, boala cel mai frecvent diagnosticata de catre specialistii in domeniu.

In acest sens, presedinta Societatii Romane Alzheimer, Catalina Tudose, a declarat ca: "...ingrijirea acestor persoane este dificila, intruciat necesita supraveghere 24 din 24 de ore. Ar fi fost bine sa existe anumite centre unde acestor persoane sa li se acorde ingrijirea si tratamentul corespunzatoare, insa astfel de centre de zi nu sunt finantate de autoritati".

In timp ce in alte tari de pe teritoriul Europei procentajul persoanelor diagnosticate si tratate care sufera de diferite afectiuni psihice se situeaza la 70% din acestia, iar in Romania sunt tratati, conform neurologilor, 3% din cei diagnosticati cu Alzheimer si doar 25% din cei diagnosticati cu schizofrenie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.