Procurorul general al Romaniei a primit premiul McAfee pentru realizarile pe care le-a avut in lupta impotriva infractiunilor pe internet, distinctie care anterior a fost obtinuta de omologul sau texan, Greg Abbott.

Numarul hackerilor romani este in crestere, numai ieri fiind retinuti 80 de tineri care ar fi organizat licitatii frauduloase in urma carora ar fi obtinut sute de mii de euro.

Laura Codruta Kovesi (foto), procurorul general al Romaniei, a fost premiata de Initiativa impotriva criminalitatii prin internet

McAfee, alaturi de seful Departamentului de Criminalitate Economica al Consiliului Europei, Alexander Seger. McAfee i-a acordat aceasta distinctie Laurei Codruta Kovesi pentru ca aceasta este "prima femeie si unul dintre cei mai tineri procurori generali care au dus o lupta organizata impotriva persoanelor aflate in Romania care se ocupa cu infractiunile informatice chiar si in absenta unei legislatii pentru acest tip de infractiune".

Meritele procurorului general roman sunt cu atat mai mari cu cat "Romania este considerata de multi experti ca fiind un focar pentru infractiunile informatice". Potrivit mai multor statistici, Romania se afla pe primul loc in Europa si pe al treilea in lume, dupa SUA si China, in ceea ce priveste fraudele pe internet, numarul acestora crescand de la an la an.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.