Cosmin Gusa a fost audiat in acest dosar Lelut Vasilescu, bateristul trupei "Compact", va trebui sa raspunda in fata magistratilor bucuresteni, dupa ce a fost trimis in judecata de procurorii PNA, pentru trafic de influenta. El este cercetat alaturi de Elena Luminita Tipirig, acuzata de complicitate la aceeasi infractiune.

Procurorii au stabilit ca Vasilescu si Tipirig au pretins, in februarie 2003, de la un cetatean german, 40.000 $, in schimbul unei pretinse interventii pe langa functionari Ministerul Muncii, pentru a obtine aprobarile necesare deplasarii la munca in strainatate a 49 de persoane. Luminita Tipirig, angajata a Biroului de Presa din Ministerul Muncii, l-a cooptat pe Lelut Vasilescu, cunoscut ca persoana publica cu relatii in diferite medii si care, in opinia ei, ar fi putut sa o ajute sa obtina aprobarile respective. La una dintre primele intalniri avute cu Vasilescu si Tipirig, reprezentantul in Romania al cetateanului strain a inmanat documentele tuturor celor 49 de persoane care urmau sa mearga la munca in Germania, inclusiv contractul dintre firma germana si cea romaneasca prin care se solicitau aprobarile.

Tot atunci, bateristul formatiei "Compact" a negociat si suma necesara traficarii presupusei influente si a pretins initial 49.000 $, in fapt cate 1.000 de dolari pentru fiecare muncitor. El a lasat sa se creada ca persoana pe langa care va interveni face parte din conducerea Ministerului Muncii si ca, in mod cert, se pot obtine aprobarile respective. Mai mult, Tipirig a insistat asupra sumei, incercand, ulterior, sa dea asigurari de faptul ca nu exista nici un fel de dificultati pentru rezolvarea problemei in favoarea cetateanului german. In fata anchetatorilor, cei doi au declarat ca banii pretinsi ar fi reprezentat o sponsorizare pentru un album al trupei "Compact".

Numai ca probele, printre care inregistrarile convorbirilor telefonice, releva clar faptul ca suma negociata ar fi urmat a fi folosita pentru obtinerea aprobarilor solicitate de cetateanul german. In alta ordine de idei, Lelut Vasilescu a afirmat in fata anchetatorilor ca nu cunoaste nici una dintre persoanele recomandate cetateanului german si partenerului sau roman, folosindu-se de calitatile acestora doar pentru a da certitudinea obtinerii aprobarilor pentru plecarea in strainatate a celor 49 de muncitori. in final, constatand ca nu pot solutiona cererea, dupa aproximativ trei saptamani de la primele intalniri, atat Lelut Vasilescu, cat si Luminita Tipiric au refuzat sa mai ia legatura cu cetateanul din Germania, cat si cu reprezentantul acestuia din Romania. In acest dosar, a fost audiat si deputatul Cosmin Gusa, unul din prietenii din copilarie ai bateristului. Audierea lui Gusa a survenit ca urmare a "prezentei" numelui sau in una din convorbirile telefonice ale lui Lelut Vasilescu in momentul "negocierii" afacerii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.