Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate au aprobat pentru prima data compensarea cu 50 la suta din pret a unor tratamente administrate in obezitate si pentru infertilitate, a declarat marti agentiei Mediafax directorul general adjunct al CNAS, Anci Ionescu.
"Exista deja 17 romani, printre care si trei adolescenti (avand peste o suta de kilograme fiecare) care au primit de la stat medicamente la jumatate de pret, care sa-i ajute sa slabeasca. Tinerii sufera, pe langa obezitate, de diabet si boli de inima.

De asemenea, sase femei au facut cereri pentru a obtine medicatie la jumatate de pret intrucat nu pot avea copii. Dosarele acestor paciente asteapta sa fie aprobate", a mai spus directorul general adjunct Ionescu.
Pacientii supraponderali vor primi, timp de trei luni, unul din cele trei medicamente care sa ii ajute sa slabeasca. Evident ca acest tratament trebuie completat cu o dieta sanatoasa si cu exercitii fizice, a mai spus directorul general. In plus, bolnavii vor fi evaluati de medicul endocrinolog dupa cele trei luni de tratament. Daca medicatia nu a dat rezultate, medicul ar putea decide daca tratamentul trebuie prelungit sau oprit.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.