Incepand din data de 20 octombrie si pana in 1 noiembrie, in Bucuresti se desfasoara programul impotriva consumului de droguri “Youth in Europe – A Drug Prevention Programme”.

Programul este demarat de catre Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti ca urmare a semnarii, in anul 2007, de catre reprezentantii municipalitatii, a declaratiei de lupta impotriva consumului de droguri.

Ce inseamna programul

Youth in Europe - A Drug Prevention Programme este un program paneuropean care se desfasoara sub patronajul presedintelui Islandei, domnul Olafur Ragnar Grimsson, si presupune realizarea unei cercetari (in anii 2006, 2008 si 2010) pe baza careia se vor elabora programe de prevenire a consumului de droguri in randul tinerilor .

La acest proiect de cercetare vor participa 26 de licee din Bucuresti si vor fi chestionati 2830 de elevi cu varste cuprinse intre 15 -16 ani.

Alaturi de municipiul Bucuresti, vor realiza cercetarea si urmatoarele orase: Milano, Jurmala, Kazan, Bugulma, Nizhnekamsk, Moscova, Seul, Arilje, St. Petersburg, Riga, Vilnius, Kaunas, Klaipeda, Oslo, Helsinki, Istambul/ Bacilar, Sofia, Reykjavik.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.