Un nivel mai scazut de contributii decat cel din Romania se mai intalneste in Austria, unde numai 1,5% din veniturile brute sunt virate catre fonduri de pensii similare celor de pe pilonul II romanesc.

Nivelul de 2% din veniturile brute virate in prezent la fondurile de pensii private obligatorii in Romania este unul din cele mai reduse in randul tarilor din UE care au un sistem de pensii private similar celui romanesc, arata, luni, un raport al Uniunii Europene privind sistemele de pensii.

In Danemarca exista doua scheme de pensii obligatorii, iar una dintre acestea prevede contributii de 1% din venituri la fonduri, in functie de numarul de ore lucrate.

Pentru angajatii bulgari, contributiile pe pilonul II echivaleaza cu 5% din venituri, in timp ce in Polonia,7,3% din venituri sunt virate fondurilor de pensii private obligatorii, iar in Estonia, nivelul este de 6%.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.