In pragul campaniei electorale, RADET pacaleste oamenii ca vor plati la fel ca anul trecut pentru caldura din apartamente, din cauza modernizarii sistemului de contorizare. Intre timp, pretul gigacaloriei a crescut in ultimele sase luni cu peste 20%.
In ajun de alegeri parlamentare, RADET anunta ca preturile la facturile la energia termica vor fi aproape identice cu cele de anul trecut. Realitatea contrazice aceasta afirmatie. Tarifele la combustibili au crescut cu peste 20 de procente in ultimele sase luni. Directorul RADET, Virgil Ramba, a estimat ca, desi preturile la caldura au crescut, consumul de energie termica a scazut, de la 14,4 lei/gkal la 89 de lei, in 2007. Potrivit calculelor sale, in ianuarie 2009, pentru plata intretinerii pe timpul iernii, proprietarii unei garsoniere vor scoate din buzunar aproximativ o suta de lei, iar cei care locuiesc in apartamente cu 2, 3 si 4 camere vor plati 140 lei, respectiv 180, si 240 de lei. Bucurestenii il contrazic pe seful RADET, precizand ca, in cursul iernii trecute, au platit facturi mai mari decat cifrele mentionate de autoritati. “Desi pretul gigacaloriei a crescut, inca de la inceputul lunii octombrie, consumul la nivel de apartament a scazut din cauza ca sistemele de contorizare au fost modernizate”, a explicat presedintele Ramba. Contactat telefonic, directorul ne-a precizat ca “deja s-au facut lucrari de contorizare in tot Bucurestiul. Oamenii pot alege acum cata caldura sa consume, in functie de cat isi permit sa plateasca. Eu, de exemplu, daca am un apartament cu patru camere si locuiesc doar una dintre ele, pot alege sa o incalzesc numai pe aceea”. Din afirmatia sefului RADET reiese faptul ca acesta s-a referit ca doar cei care au montat repartitoare pentru calorifere in apartamente pot plati factura la intretinere la fel ca in 2007. In consecinta, declaratia directorului Regiei de Transport a Agentului Termic este un alt discurs electoral.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.