Potrivit unor reprezentanti ai ANP, doar o comisie speciala organizata la cererea celor doi la nivelul Institutul de Medicina Legala ar putea hotari privind intreruperea pedepsei cu inchisoarea.

Aceleasi surse au afirmat ca angajatii Spitalului Penitenciar Jilava continua investigatiile medicale in cazul generalilor in rezerva.

Intre timp, cererea de intrerupere din motive medicale a pedepsei de 15 ani primita de Victor Stanculescu pentru Revolutia de la Timisoara se va judeca marti, la Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti, a declarat, pentru NewsIn, avocatul generalului in rezerva, Alice Draghici.

Avocatul a depus, pe 16 octombrie, la Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti, cererea de intrerupere a pedepsei clientului sau pe motive medicale, acesta fiind incarcerat pe 15 octombrie.

De asemenea, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) va discuta, in data de 17 noimebrie, admisibilitatea in principiu a contestatiei in anulare formulata tot de avocatul Alice Draghici impotriva deciziei de condamnarea lui Victor Stanculescu la 15 ani de inchisoare in dosarul Revolutiei de la Timisoara.

La randul sau, avocatul lui Mihai Chitac, Sergiu Andon a declarat, pentru NewsIn, ca va contesta la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) "lipsa de temei legal a condamnarii" din dosarul Revolutiei, in timp ce colegul sau, Dan Ioan, se va ocupa de actiuni mai tehnice, precum cererea de suspendare a executarii pedepsei.