Profesorul Gary Williamson, specialist in cadrul departamentului de cercetare a alimentelor din cadrul universitatii, a emis in urma mai multor studii lista celor 20 de alimente si bauturi esentiale pentru un organism sanatos.

Toate aceste alimente sunt bogate in polifenoli, antioxidanti ce se gasesc preponderent in fructe si legume, care, pe langa numeroase beneficii pentru sanatate, prezinta si un factor ridicat de protectie impotriva bolilor de inima.

Alimentele amintite in lista, dominata de fructe si legume, ajuta la incetinirea procesului de imbatranire, prin protejarea celulelor de factorii nefasti naturali, care isi spun cuvantul de-a lungul vietii.

"Studii in epidemiologie sustin efectele curative ale alimentelor bogate in acestpolifenoli. Lipsa acestor substante din dieta creste riscul de boli cronice. Astfel, sunt esentiali in implinirea maximului de durata a vietii fiecaruia", a declarat cercetatorul pe site-ul universitatii.

Potrivit acestuia, fiecare dintre noi are un anumit potential de durata a vietii, ce poate fi favorizat sau afectat intr-o mare masura de alimentele pe care le consumam. O dieta bogata in produse ce contin polifenoli contribuie la imbunatatirea sansei fiecarui individ de a atinge durata maxima de viata determinata genetic.

Citeste si:

Studii intreprinse de oameni de stiinta din America si Australia demonstreaza de asemenea calitatea acestor ntioxidanti, de a combate, in special, bolile de inima.

Desi importanta consumului de fructe si legume este cunoscuta si indelung recomandata, lucrarea specialistului prescrie cu acuratete 20 de alimente esentiale in cresterea sperantei de viata.

Lista alimentelor:

  • mere
  • mure
  • ceai negru
  • afine
  • broccoli
  • cereale
  • cirese
  • rosii
  • cafeaua
  • merisoare
  • ciocolata neagra
  • ceai negru
  • portocale
  • piersici
  • prune
  • zmeura
  • struguri rosi
  • ceapa rosie
  • spanac
  • capsuni