Aproximativ 400 de persoane s-au inscris, duminica, pentru unul dintre joburile scoase la concurs de Ministerul Apararii pentru militarii si gradatii voluntari, in cadrul targului de locuri de munca MIL FEST, au declarat, pentru NewsIn, reprezentanti din cadrul Map.

Astfel, potrivit unor oficiali din Armata, evenimentul organizat duminica in Piata George Enescu din Capitala poate fi considerat un succes, comparativ cu ce s-a intamplat anul trecut.

„Este un exercitiu de imagine. Nu ne asteptam acum sa se inscrie foarte multi tineri, mai degraba o vor face prin intermediul birourilor de recrutare din teritoriu. Oricum, fata de anul trecut, cand a plouat si nu au venit prea multi oameni, acum este chiar bine”, a spus generalul de brigada Valentin Petre.

Totodata, reprezentantii MAp spera ca anul acesta cei care aplica pentru unul din cele 4500 de posturi de soldati si gradati voluntari pe care ministerul le scoate la concurs sa nu mai renunte dupa foarte scurt timp, asa cum s-a intamplat in anii trecuti.

„Cei care sunt seriosi au posibilitatea sa promoveze repede,desi din cei 5000 de oameni pe care i-am angajat anul trecut mai mult de jumatate au renuntat, in parte pentru ca nu s-au adaptat conditiilor din Armata sau pentru ca nu le-au convenit salariile”, a explicat, pentru NewsIn, generalul Aurel Manole.
Pe hartie, oferta Ministerului Apararii pare tentanta: solda lunara, echipament si hrana gratuite, asistenta medicala si medicamente gratuite, documente militare de transport sau o compensatie lunara de 50 % pentru chirie, daca militarul este din alta localitate. Totusi, cind vine vorba de cifre, lucrurile se schimba.

„Armata nu e de viitor, tot in civilie se face treaba. Pai aici imi da 6, 9 milioane solda, plus inca 3 milioane jumate de mancare. Ajung la 10 milioane. Si cica mai imi dau 3 milioane pentru chirie. Pai unde stai in Bucuresti cu 3 milioane pe luna? Deci este bagabontie mare aici la Armata”, a spus neincrezator un tanar participat la targ.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.