Folosirea unui telefon mobil creste riscul de cancer cerebral, potrivit unui studiu al Agentiei Internationale de Cercetare a Cancerului, publicat de presa britanica.
Cercetatorii au descoperit ca sansele ca unei persoane sa ii apara o tumora maligna sunt mult mai crescute in cazul in care a folosit un telefon mobil timp de zece ani. Ei au descoperit ca aparitia tumorii numita gliom este mai probabila la persoanele care au folosit timp indelungat telefonul mobil.

In cadrul studiului, cercetatorii au analizat date din 13 tari despre tumorile canceroase aparute la nivel cerebral si au ajuns la concluzia ca telefonul mobil creste sansele ca o persoana sa dezvolte o tumora maligna. Desi nu au descoperit cu exactitate cauza acestei prevalente a tumorilor, cercetatorii considera ca principala cauza o reprezinta radiatiile emise de telefon.

Un alt studiu, prezentat luna trecuta de cercetatori suedezi, a demonstrat ca tinerii si copii sunt de cinci ori mai predispusi sa faca o tumora pe creier daca folosesc telefoane mobile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.