Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (F.N.S.A). a anuntat, miercuri, ca a hotarat in Biroul Executiv amanarea declansarii grevei generale, programata pentru data de 16 octombrie, transmite corespondentul NewsIn.
"Motivul acestei amanari il constituie disponibilitatea domnului Cristian David, ministrul MIRA, de a participa joi, 23.10.2008, la negocieri pentru solutionarea revendicarilor F.N.S.A. De asemenea, F.N.S.A. asteapta decizia Curtii Constitutionale cu privire la legea de majorare a salariilor cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar precum si atitudinea presedintelui Romaniei privind promulgarea acestei legi”, se arata intr-un comunicat de presa de miercuri al FNSA.

Sindicalistii din administratie isi mai exprima speranta ca decizia de marire a salariilor va fi respectata, fiind votata de parlamentari. "Speram ca, in virtutea principiului separatiei puterilor in stat, cele doua institutii sa respecte decizia politica de majorare a salariilor bugetarilor, luata de catre partidele politice parlamentare prin votarea acestei legi, chiar daca este abia un inceput”, se arata la finalul documentului mentionat.

FNSA are la nivel national peste 45.000 de sindicalisti, angajati ai primariilor, consiliilor judetene si institutiilor din subordine.

Reamintim ca FNSA a organizat, in data de 9 octombrie, o greva de avertisment de doua ore.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.