Angajatorii din Capitala au depus o oferta de 2.810 slujbe la bursa locurilor de munca pentru tinerii care parasesc sistemul de protectie a copilului, relateaza NewsIn.

"Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti (AMOFM) va organiza, vineri, la Liceul Petru Maior cea de-a treia editie a bursei locurilor de munca pentru tinerii care parasesc sistemul de protectie a copilului, la care au depus oferte 112 angajatori", a declarat marti directorul AMOFM, Dumitru Pelican.

Dintre cele peste 2.800 de locuri de munca anuntate de angajatori, aproape jumatate sunt pentru muncitorii calificati, printre acestea numarandu-se posturi de fierari-betonisti, sudori, tamplari, cizmari, electricieni, brutari sau vopsitori. Muncitorii necalificati se pot angaja pe unul dintre cele 822 de posturi oferite de agentii economici bucuresteni ca manipulanti marfuri, salubrizori, ingrijitori cladiri ori sortatori manuali.

Tinerii cu studii superioare pot alege una dintre cele 32 de slujbe de inginer, economist sau referent de specialitate, in timp ce pentru cei cu studii medii angajatorii au depus 497 de oferte de lucru, printre meserii numarandu-se cele de operatori calculator, laboranti, casieri, receptioneri sau graficieni.
Agentii economici care angajeaza tineri aflati in dificultate beneficiaza de anumite facilitati din partea statului.

Astfel, in urma incheierii unei conventii cu Agentia pentru Ocuparea Forti de Munca (AOFM), acestia vor primi contravaloarea salariului de baza stabilit la data angajarii, dar care nu trebuie sa depaseasca 75% din salariul mediu net pe economie. Totodata, daca angajatorii incadreaza tineri cu contract individual de munca pe durata nedeterminata vor beneficia pe o perioada de maximum doi ani, pana la implinirea varstei de 25 de ani a acestora, de jumatate din ajutorul de somaj care i-ar fi revenit tanarului.

Din datele de la AMOFM, la bursa de anul trecut au participat 97 de agenti economici, care au depus o oferta de peste 2.500 de locuri de munca vacante. La actiune au participat peste 300 de persoane, din care 30 s-au angajat, rata de ocupare fiind de 10%.

La inceputul lunii octombrie, in Bucuresti figurau 18.234 someri, respectiv 1,8% din totalul populatiei active din Capitala, peste jumatate dintre acestia (57%) fiind femei, potrivit AMOFM.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.