Comisarul Ion Mares, purtator de cuvant in cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Arad, a declarat, marti, ca cei trei etiopieni au fost retinuti la aproximativ 50 metri interior fata de linia de frontiera.

"In urma verificarilor efectuate si din declaratiile acestora s-a stabilit ca cele trei persoane, cu varste cuprinse intre 28 si 31 ani, au intrat legal in Romania si intentionau sa ajunga in spatiul Schengen, pentru a-si gasi un loc de munca. Acestia au declarat ca s-au deplasat in municipiul Arad cu trenul, iar de aici au luat diverse autoturisme de ocazie pana in localitatea Pecica, de unde si-au continuat calatoria pe jos, peste camp, pana in momentul retinerii", a precizat comisarul Ion Mares.

Politistii de frontiera le-au intocmit celor trei cetateni din Etiopia acte premergatoare inceperii urmaririi penale pentru tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat. La finalizarea cercetarilor, acestia urmeaza sa fie prezentati in fata Parchetului, in vederea luarii masurilor legale care se impun in acest caz.