Trei cetateni din Etiopia au fost retinuti de politistii de frontiera in timp ce incercau sa treaca ilegal frontiera romano-maghiara pe jos, prin zona Sectorului Politiei de Frontiera Turnu, din judetul Arad, transmite corespondentul NewsIn.

Comisarul Ion Mares, purtator de cuvant in cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Arad, a declarat, marti, ca cei trei etiopieni au fost retinuti la aproximativ 50 metri interior fata de linia de frontiera.

"In urma verificarilor efectuate si din declaratiile acestora s-a stabilit ca cele trei persoane, cu varste cuprinse intre 28 si 31 ani, au intrat legal in Romania si intentionau sa ajunga in spatiul Schengen, pentru a-si gasi un loc de munca. Acestia au declarat ca s-au deplasat in municipiul Arad cu trenul, iar de aici au luat diverse autoturisme de ocazie pana in localitatea Pecica, de unde si-au continuat calatoria pe jos, peste camp, pana in momentul retinerii", a precizat comisarul Ion Mares.

Politistii de frontiera le-au intocmit celor trei cetateni din Etiopia acte premergatoare inceperii urmaririi penale pentru tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat. La finalizarea cercetarilor, acestia urmeaza sa fie prezentati in fata Parchetului, in vederea luarii masurilor legale care se impun in acest caz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.