Aproape 4.000 de persoane, jumatate provenind din randul personalului MIRA, au fost cercetate in primele noua luni ale acestui an de ofiterii anticoruptie, iar 595 dintre acestea au fost puse sub invinuire, arata bilantul activitatilor desfasurate de catre Directia Generala Anticoruptie.

Potrivit Directiei Generale Anticoruptie, 257 de persoane dintre cele 595 puse sub invinuire sunt cadre ale MIRA, iar pana in acest moment 206, intre care 76 ofiteri si subofiteri din randul structurilor MIRA, au calitatea de inculpat. Mai mult decat atat, 59 dintre cadrele MIRA puse sub invinuire au functii de conducere, arata NewsIn.

In ce priveste persoanele invinuite pentru fapte de coruptie in raport cu categoria profesionala exercitata in cadrul MIRA, situatia prezentata de Directia Generala Anticoruptie arata ca in 48% din cazuri este vorba de ofiteri si subofiteri ai Inspectoratului General al Politiei Romane, 26% de cadre ale unitatilor pentru Situatii de Urgenta si 13% este vorba despre angajati din Administratia Publica.

Niciun lucrator din Aparatul Central al Ministerului Internelor si Reformei Administrative nu a fost invinuit anul acesta de fapte de coruptie, a mai arata raportul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.