Cercetatorii care au efectuat studiul sunt de parere ca animalele de casa au acest efect de protectie deoarece stimuleaza cresterea activitatii sistemului imunitar al omului. Potrivit rezultatelor studiului, cu cat animalul de casa este tinut mai mult timp, cu atat creste si protectia impotriva cancerului. Cercetari anterioare au aratat ca rezistenta la infectii este mai mare in cazul copiilor care cresc in preajma animalelor de casa, iar bebelusii sunt mai feriti de de astm si alergii.

Cancerul la sistemul limfatic afecteaza o retea de vase de sange si glande responsabile de circulatia celulelor albe, care lupta impotriva infectiilor in corp. Limfomul se poate insa extinde oriunde in organism, inclusiv la ficat, maduva rosie sau splina. Acest tip de cancer este mai frecvent odata cu inaintarea in varsta, diagnosticarea fiind frecventa in jurul varstei de 65 de ani.

Numarul persoanelor afectate de cancerul sistemului limfatic a crescut cu 4% pe an din 1950 incoace, iar expertii se tem ca, in cazul in care acest fenomen va continua, boala va deveni la fel de comuna ca si cancerul de plamani, pana in anul 2025. Desi nu este cunoscut motivul pentru cresterea incidentei acestui tip de cancer, unii cercetatori cred ca una dintre principalele cauze este igiena precara. Dovezi recente arata ca expunerea la alergeni si toxine ar putea, de fapt, sa fie benefica, ajutand corpul sa se protejeze impotriva anumitor tipuri de cancer.

In Romania, sunt inregistrati aproape 3.500 de bolnavi de limfom. In toata lumea, un milion de oameni sunt diagnosticati cu acest tip de cancer si aproximativ 200.000 de persoane mor din cauza limfomului, in fiecare an.