Lector doctorand al catedrei de limba franceza, Fabian Popescu, este acuzat ca fumeaza in sala de curs in timpul orelor, promoveaza consumul de droguri si ca in loc sa predea materia isi obliga studentii sa asculte muzica rock. In plus, profesorul vine la cursuri imbracat in tinute nepotrivite, cu tricouri pe care se afla imprimate texte controversate de genul "Suffering is the only satisfaction" (n.r. - Suferinta este singura satisfactie).

Potrivit reclamantilor, profesorul Fabian Popescu nu ezita sa-si jigneasca si colegii de catedra chiar de fata cu studentii. In urma sesizarii depuse la conducerea UPG, preluata de "Observatorul Prahovean", rectorul Vlad Ulmanu a declarat ca va analiza situatia si, in functie de rezultatul anchetei, va lua masuri. "Am primit si eu acest document in care mai multe studente reclama atitudinea domnului Fabian Popescu. Ieri (n.r. - marti) a avut loc o sedinta extraordinara in urma careia am decis formarea unei comisii din care vor face parte un prorector, decanul facultatii si seful de catedra.

Comisia va trebui sa analizeze faptele reclamate, sa vedem ce se confirma si ce nu. Conform legii avem la dispozite 30 de zile pana la a da un raspuns clar. Daca aspectele reclamate de studenti se confirma, atunci vom lua masuri drastice, pentru ca un profesor trebuie sa stie ca prin atitudinea sa poate face rau in primul rand prestigiului universitatii" a precizat rectorul Universitatii Petrol si Gaze. In sesizarea depusa de catre "subsemnatii acestei reclamatii, studenti in anul III", tinerii incep prin a-l critica pe profesorul "desucheat" din pricina numarului mare de restantieri pe care acesta ii "produce" semestrial.