14 politisti vor fi detasati in Italia, incepand cu data de 15 octombrie, pentru a sprijini autoritatile locale in indentificarea infractorilor romani, misiunea aceasta fiind a 6-a etapa in cadrul proiectului ITARO, au declarat, pentru NewsIn, oficiali ai Inspectoratului General al Politiei Romane.

Pe langa cei 14 politisti, Romania va detasa, conform declaratiei pe care ministrul Cristian David a facut-o saptamana trecuta, dupa intalnirea cu omologul italian Roberto Maroni, si trei atasati de interne la Trieste, Bologna si Cezana.

Politistii care vor fi detasati in Italia pe 15 octombrie sunt vorbitori de limba italiana, iar cativa dintre ei vorbesc si limba romanes. Ei au fost selectionati din structurile de crima organizata si judiciare ale Inspectoratului General al Politiei Romane din judetele Bistrita, Maramures, Timis, Galati, Sibiu, Prahova, Constanta, Tulcea si din Capitala.

Etapa a sase a operatiunilor ITARO urmeaza sa se desfasoare pana in luna decembrie a acestui an, pe data de 12, urmand ca ea sa fie prelungita in functie de situatiile ivite pe teritoriul Italiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.