Festivitatile se vor tine zi si noapte, 24 de ore din 24 in mod continuu in orasul din sud-estul Braziliei.

Cu 40 de zile inaintea Pastelui brazilienii dau startul celui mai mare Carnaval din intreaga lume. Festivitatea are loc in toate colturile tarii dar centrul distractiei este "Raul de Ianuarie" - Rio de Janeiro care, in ultimele zile ale lui februarie va fi megapolisul distractiei, al liberatii si al culorilor.

Orasul credintei si al tolerantei

Exista trei motive pentru care Rio de Janeiro - acest oras situat pe coasta de sud-est a Braziliei - este cunoscut in intreaga lume. Primul, si poate cel mai important, este reprezentat de statuia lui Iisus Mantuitorul, situata pe muntele Corcovado. Statuia este din anul 2007, una dintre marile minuni ale lumii contemporante.

Tot in categoria minuni, dar de data asta turistice, intra si cele doua plaje ale orasului: Copacabana si Ipanema. Luxul, exotismul si frumusetea acestor zone de litoral brazilian adus tarii un plus de popularitate in intrega lume, aceste nume de plaje fiind notorii in lumea turistice mondiala. Dar, cel mai cunoscut element, cel mai reprezentativ pentru intreaga zona Rio de Janeiro este Carnavalul.