Elevii cu deficiente de vedere au fost nevoiti sa se intoarca acasa pe 15 septembrie ori sa faca naveta pentru a veni la scoala

Problema care a generat situatia absurda in care s-au trezit elevii nevazatori pe 15 septembrie nu s-a rezolvat nici acum: directiile judetene tot n-au trimis catre Protectia Copilului Sector 2 banii aferenti cazarii si meselor elevilor din judetele arondate scolii din Bucuresti.

Cu o simpla semnatura, primarul sectorului 2 al Capitalei, Neculai Ontanu, a trimis inapoi acasa peste 40 de copii cu deficiente de vedere din mai multe judete ale tarii, care venisera in prima zi de scoala la unitatea speciala de invatamant cu clasele I-VIII din Bucuresti. Conducerea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Sector 2 a anuntat noutatea foarte tarziu, cand copiii apucasera deja sa vina in Capitala. Motivul pentru care au avut de suferit cei 40 de elevi plus alti circa 60 care inca nu luasera drumul Bucurestiului a fost explicat cu nonsalanta de conducerea DGASPC: de la directiile judetene nu s-au primit banii de cazare si masa pentru acesti elevi. Nici acum nu au fost trimisi banii din teritoriu, iar suma pe care DGASPC trebuie sa o recupereze este de ordinul zecilor de miliarde de lei. Numai anul trecut acoperirea cazarii si meselor copiilor nevazatori de la scoala Speciala s-a ridicat la suma de 28 miliarde lei.

Surpriza n-a fost cea pregatita de directoarea scolii

Pana pe 15 septembrie, directoarea scolii Speciale cu clasele I-VIII pentru Nevazatori din Sectorul 2 al Capitalei, Felicia Lucaci, nu i-a lasat pe elevi sa intre in unitatea de pe strada Austrului, ca sa le faca o surpriza cu partea de cladire renovata peste vara. In prima zi de scoala, surpriza a fost insa alta pentru 100 dintre cei 170 de copii cu deficiente de vedere inscrisi aici: unii au fost sunati sa nu vina, ca scoala e inchisa, iar celor care ajunsesera deja li s-a trantit in nas usa internatului - Centrul de Ingrijire si Gazduire "Neghinita". Ca "e inchis", asa le-a spus portarul, dupa ce copiii au venit, din 19 judete, la scoala. Cand a ajuns si directoarea, i-a gasit plouati, cu bagajele in strada. "Vreo 40 de copii au fost trimisi inapoi acasa din cauza ca primarul Ontanu a semnat decizia asta", a aflat inca de atunci Felicia Lucaci.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.