Persoane neidentificate au incendiat in cursul noptii trecute, masina folosita de redactorul-sef de la cotidianul Buna Ziua Iasi, pagubele produse autoturismului fiind estimate la 10.000 de euro, transmite NewsIn.

Potrivit unui comunicat de presa al Politiei iesene, verificarile preliminare au stabilit ca incendierea a fost efectuata intentionat, infractorii aprinzand cu o bricheta sau un chibrit spoilerul din fata si cel din spate.
"Partea din fata, unde este motorul, a fost distrusa in proportie de 90%, iar partea din spate, respectiv haionul, a fost distrusa in aceeasi proportie. Imprejurarea determinanta a fost folosirea intentionata a sursei de aprindere pentru a genera incendiul", a declarat astazi purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politei, Madalin Taranu.

Conducerea cotidianului Buna Ziua Iasi afirma ca incidentul este un atentat la libertatea presei, "fiind vorba de o incercare de intimidare". Cotidianul publica de asemenea, mai multe imagni cu masina avariata.

"Este inadmisibil ca intr-o tara membra a Uniunii Europene sa se petreaca asemenea fapte, de o gravitate neobisnuita. (...) Asupra presei, iar in Iasi in special asupra cotidianului Buna Ziua Iasi, au fost facute numeroase presiuni, inclusiv amenintari cu violenta. S-a ajuns sa fie incendiat autoturismul unui ziarist, ceea ce demonstreaza ca cei in cauza nu se mai abtin de la nimic pentru a-si pastra privilegiile si de a-si atinge scopurile oneroase", se precizeaza intr-un comunicat postat pe editia online a ziarului, semnat de conducerea institutiei de presa.

Politistii ieseni au inceput o ancheta pentru a-i identifica pe cei care au incendiat autoturismul jurnalistului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.