Potrivit unui comunicat de presa al Politiei iesene, verificarile preliminare au stabilit ca incendierea a fost efectuata intentionat, infractorii aprinzand cu o bricheta sau un chibrit spoilerul din fata si cel din spate.
"Partea din fata, unde este motorul, a fost distrusa in proportie de 90%, iar partea din spate, respectiv haionul, a fost distrusa in aceeasi proportie. Imprejurarea determinanta a fost folosirea intentionata a sursei de aprindere pentru a genera incendiul", a declarat astazi purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politei, Madalin Taranu.

Conducerea cotidianului Buna Ziua Iasi afirma ca incidentul este un atentat la libertatea presei, "fiind vorba de o incercare de intimidare". Cotidianul publica de asemenea, mai multe imagni cu masina avariata.

"Este inadmisibil ca intr-o tara membra a Uniunii Europene sa se petreaca asemenea fapte, de o gravitate neobisnuita. (...) Asupra presei, iar in Iasi in special asupra cotidianului Buna Ziua Iasi, au fost facute numeroase presiuni, inclusiv amenintari cu violenta. S-a ajuns sa fie incendiat autoturismul unui ziarist, ceea ce demonstreaza ca cei in cauza nu se mai abtin de la nimic pentru a-si pastra privilegiile si de a-si atinge scopurile oneroase", se precizeaza intr-un comunicat postat pe editia online a ziarului, semnat de conducerea institutiei de presa.

Politistii ieseni au inceput o ancheta pentru a-i identifica pe cei care au incendiat autoturismul jurnalistului.