Organizatiile studentesti care se intalnesc, astazi, cu ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, pentru a dezbate problema burselor si a locurilor in camine, vin cu solicitari diferite si se acuza reciproc ca de subordonare politica, relateaza NewsIn.

Desi, teoretic, reprezinta interesele aceleiasi categorii sociale, organizatiile studentesti sunt impartite in doua tabere. Astfel, la intalnirea cu ministrul vor participa, pe de o parte, Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) si, pe de alta, Uniunea Studentilor din Romania (USR) si Uniunea Nationala a Studentilor din Romania (UNSR).

"La intalnirea cu ministrul nu vom avea aceleasi cerinte ca si UNSR si USR. Nu am discutat sau colaborat cu ei, pentru ca, din punctul nostru de vedere, sunt compromisi, fiind subordonati diverselor partide politice", a precizat, pentru NewsIn, presedintele ANOSR, Cezar Mihai Haj.

ANOSR va discuta cu ministrul, in principal, despre punerea in aplicare a unei propuneri a aliantei prin care prin care toti cei 55.000 de studenti care nu pot primi locuri in camin, desi indeplinesc conditiile de cazare, sa primeasca subventie individuala de cazare.

De asemenea, ei mai au pe lista de discutii stabilirea unui plan clar de investitii pentru construirea a 30 de camine studentesti in 2009, precum si modificarea ordonatei privind agentia de credite pentru studenti si majorarea burselor. "Vrem sa mai discutam despre faptul ca proiectul pentru agentia de credite este foarte slab, mai ales pentru ca foarte putine persoane vor manevre sume mari de bani si nu exista, in proiect, solutii pentru ca respectivii sa poata fi trasi la raspundere. Cat despre burse, si noi le vrem majorate, dar credem ca dublarea lor, asa cum cer UNSR si USR, este ireala", a mai spus presedintele ANOSR.

Pe de alta parte, UNSR si USR spun ca ANOSR este uniunea ministerului si ca cerintele lor sunt insuficiente. "Nu avem nicio legatura cu ANOSR, ei sunt uniunea ministerului. Vom discuta cu ministrul despre ceea ce i-am cerut insistent si pana acum, adica dublarea burselor si rezolvarea urgemta a cazarilor si coruptiei din universitati. Daca nu ajungem la nicio intelegere, vom face un mars de protest pana la guvern", a afirmat liderul UNSR, Gabriel Petrea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.