Presedintele Traian Basescu a anuntat miercuri ca va promulga legea privind majorarea cu 50% a salariilor cadrelor didactice, act normativ adoptat de Parlament marti, in unanimitate.

Prezent la deschiderea anului universitar la Universitatea "Ovidius" din Constanta, seful statului a fost intrebat daca va promulga legea privind majorarea salariilor profesorilor, raspunsul fiind: "Cum sa nu!".

Camera Deputatilor, for decizional, a adoptat marti, in unanimitate, cu 254 de voturi pentru, legea prin care salariile cadrelor didactice se majoreaza cu peste 50% incepand de la 1 octombrie, actul normativ mergand spre promulgare la presedintele Romaniei.

Premierul Tariceanu a calificat votul deputatilor ca fiind un gest de "superpopulism", precizand ca majorarea nu este sustenabila economic, iar parlamentarii ar fi trebuit sa se gandeasca de unde vor lua bani pentru cresterea salariilor.

"Este sigur o atitudine de superpopulism cum nu am mai vazut demult in Parlament. Se apropie alegerile. I-as intreba cu interes pe parlamentari daca au stat mult si s-au gandit cand au luat aceasta decizie. (...) La fonduri sa se gandeasca Parlamentul. Ei au luat decizia. Trebuia sa fi avut in vedere si acest lucru", a declarat miercuri premierul, dupa festivitatea de deschidere a anului scolar la Universitatea de Constructii din Bucuresti.

Tariceanu a precizat ca a stat de vorba cu fostii sai colegi de la Universitatea de Constructii - unde a lucrat ca asistent universitar - iar in urma discutiilor a reiesit ca nu cadrele didactice au cerut majorarea salariala.

"Orice om cu cap, rational - si vorbesc aici de oamenii cu o minima educatie - pot intelege ca aceasta marire nu este sustenabila economic. Va intreb si eu, creste economia cu 50% ca sa marim salariile? Orice crestere a salariilor trebuie corelata cu cresterea economica
" a conchis premierul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.