Procurorii bistriteni au inceput urmarirea penala a directorului general Marin Rus si a directorului adjunct Adela Carcu, de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bistrita, acuzati de neglijenta in serviciu in cazul copilului maltratat de o asistenta maternala.

Sefii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copiliului (DGASPC) fusesera gasiti initial nevinovati de politistii bistriteni care au instrumentat cazul a cinci angajati ai institutiei, acuzati de neglijenta in serviciu, transmite corespondentul NewsIn.

Procurorul Angela Sangeorzan, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud, a declarat ca procurorul de caz este cel care a dispus urmarirea penala si a celor doi, considerand ca se impune masura respectiva.

Procurorul a luat hotararea dupa ce, in urma cu circa o saptamana, politistii au finalizat cercetarile in privinta a sase persoane acuzate de neglijenta in serviciu. Este vorba de cinci angajati ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, respectiv de secretarul judetului, Iosif Redl, care este si presedintele Comisiei judetene de protectie a copilului. Politistii i-au gasit vinovati doar pe asistentii sociali Mihaela Bulz si Rodica Sima, respectiv pe seful Serviciului de asistenta maternala Flaviu Bercea, in timp ce directorul general Marin Rus, directorul adjunct Adela Carcu si presedintele Comisiei judetene de protectie a copilului, secretarul judetului Iosif Redl, au fost gasiti nevinovati.

„In orice caz, e doar o propunere. Procurorul de caz va studia aceste propuneri ale politistilor si va decide cine va fi invinuit. Are nevoie de cateva zile sa studieze dosarul si va decide”, a spus, atunci, Sangeorzan.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Copilului a depus o plangere penala la Parchetul de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud impotriva a cinci angajati ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bistrita-Nasaud pe care ii considera direct responsabili de situatia copilului maltratat de o asistenta maternala. Este vorba de directorul general, Marin Rus, directorul adjunct Adela Carcu, responsabil de asistenta sociala a copiilor, Flaviu Bercea, sef Serviciu asistente maternale, Mihaela Bulz, asistent social responsabil de asistentele maternale si Rodica Sima care supravegheaza copiii asistati.

Ingrid Alexandrescu, avocata Mariei Sumita Rostas, mama copilului, a cerut ca de aceeasi fapta sa fie acuzat si secretarul judetului, Iosif Redl.

Pe de alta parte, asistenta maternala Marcela Fagarasan, arestata pentru omor deosebit de grav dupa ce a maltratat un copil de 4 ani care a decedat ulterior, a fost examinata psihiatric la Bucuresti, iar marti seara va ajunge din nou la Bistrita, in arestul Inspectoratului Judetean de Politie (IJP).

Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud, procurorul Angela Sangeorzan, a declarat ca, pana in prezent, institutia nu a primit raportul medico-legal de la specialistii Institutului „Mina Minovici”. „Asteptam sa soseasca acest document de care avem nevoie in probatoriu, intrucat acuzatia este de omor deosebit de grav”, a spus Sangeorzan.

Asistenta maternala Marcela Fagarasan a fost arestata in urma cu o luna dupa ce l-a maltratat pe un copil de patru ani, Lucian Rostas, pe care il avea in ingrijire. Copilul a murit ulterior. Femeia a spus ca nu l-a putut suporta fiindca era tigan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.