Secretara Serviciului Politiei Rutiere din Valcea, Aurelia Lacraru, a fost retinuta joi de procurorii DNA, dupa ce ofiterii DGA au strans probe care arata ca femeia a cerut bani mai multor persoane carora le-a promis ca rezolvarea favorabila a unor dosare, au declarat pentru NewsIn surse judiciare.

Potrivit surselor, joi dimineata, au avut loc in judetul Valcea mai multe perchezitii, una dintre acestea chiar in secretariatul Serviciului Politiei Rutiere, in urma carora au fost retinute pentru cercetari mai multe inscrisuri si documente. La finele perchezitiilor, Aurelia Lacraru, secretara Serviciului de Politie Rutiera din Valcea, a fost retinuta impreuna cu o alta persoana, Maria Gogoasa.

Cele doua sunt acuzate de trafic de influenta. Procurorii anticoruptie sustin ca femeile ar fi strans cateva zeci de mii de euro de la persoane care erau cercetate pe linie rutiera promitandu-le in schimb rezolvarea dosarelor in mod favorabil. De asemenea, exista indicii ca femeile au cerut bani si pentru rezolvarea unor dosare economice.

Maria Gogoasa este o cunostinta veche a procurorilor anticoruptie, dupa ce in anul 2006 un om de afaceri valcean a depus un denunt in care o acuza ca i-a cerut bani pentru a interveni pe langa chestorul Dan Valentin Fatuloiu pentru musamalizarea unui dosar. Cercetarile ulterioare au demonstrat ca Dan Valentin Fatuloiu nu a fost amestecat in acea poveste si nici Maria Gogoasa nu a putut fi acuzata.

Joi, cind procurorii i-au cerut sa-i urmeze la sediu, Maria Gogoasa a simulat o cadere de calciu, urmata de o criza de inima, motiv pentru care retinerea ei a fost amanata pana dupa controlul medical.

Sursele citate au mai precizat ca exista mai multe probe, atat video, cat si materiale care le incrimineaza pe cele doua si demonstreaza interventia secretarei pe langa colegii care instrumentau dosarul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.