Filmele vor fi prezentate de regizorul filmului "Moartea domnului Lazarescu", Cristi Puiu si de producatoarea Anca Puiu, reprezentanta a casei de productie Mandragora.

Scurtmetrajul "Megatron", a carui regie este semnata de Marian Crisan, a fost produs in 2008, dureaza 15 minute, ii prezinta in distributie pe Gabriela Crisu si Maxim Adrian Strinu si este in premiera in Romania.

"Megatron" a castigat anul acesta Palme d'Or-ul pentru scurtmetraj la Cannes. Filmul descrie ziua de nastere a lui Maxim care implineste 8 ani. Impreuna cu mama lui, cei doi locuiesc intr-un sat aflat destul de departe de oras. De ziua lui, mama il duce la McDonald's.

Scurtmetrajul "Joi", in regia lui Hadrian Marcu, a fost produs in 2007 si dureaza 30 minute. In film este vorba despre o muncitoare dintr-o fabrica de prosoape. La sfarsitul unei zile de lucru, ea accepta invitatia unui coleg de a o conduce acasa. Cand ajung la destinatie, el intra in casa si fac dragoste. In ciuda acestui lucru, intre ei nu se creeaza nicio conexiune si nimic serios nu pare sa iasa din intalnirea lor. Astfel ca, fiecare petrece noaptea separat. Inca o zi de joi care ar fi putut fi diferita, dar nu a fost.

Pelicula "Bricostory", scurtmetraj regizat de Andreea Paduraru, a fost produs in 2007 si dureaza 21 minute.

In film, Ana si Paul, merg in timpul pauzei de serviciu la un magazin de amenajari interioare. Intr-o incercare de a-l face pe Paul gelos, Ana se imprieteneste cu Robert, un angajat al magazinului.