Politia cauta cele mai noi modalitati de comunicare pentru a transmite cetatenilor mesajul solidaritatii si al prevenirii delicventei. Astfel, in perioada 22-28 septembrie 2008, se desfasoara evenimentul national "Saptamana prevenirii criminalitatii", cand vor avea loc mai multe actiuni ce au scopul de a sensibiliza cetatenii in ceea ce priveste infractionaliatatea.

Pentru prmovarea mesajului “prevenirii delicventei”, Ministerul Internelor si Reformelor Administrative a ales modelul comunicarii publicitare, de aceea, cu ocazia “Saptamanii prevenirii criminalitatii”, au fost lansate doua campanii publicitare. Campania"Libertate sau delicventa" este destinata prevenirii infractionalitatii in scoli iar campania "Eu Ajut. Ajuta si tu" isi propune reactivarea spiritului civic al cetatenilor.

Desi in Bucuresti nivelul de infractionalitate a scazut, totusi teama populatiei se mentine constanta , iar aceasta este pusa pe seama neimplicarii semenilor care sunt martori la evenimente infractionale. "A tolera un infractor este ca si cand l-ai invita la tine acasa", transmit politistii, cu ajutorul companiei Violent Advertising.

Potrivit invitatilor la deschiderea evenimentului, printre care ministrul de interne Cristian David si Inspectorul General al Politiei Romane Gheorghe Popa, “Saptamana prevenirii criminalitatii”, care face parte dintr-o campanile mai ampla de advertising si PR, aflata la a 3-a editie, a devenit deja un “brand” .

"Prevenirea a devnit un brand. Noi cautam sa rezolvam sau sa schimbam comportamentul oamenilor in ceea ce priveste prevenirea criminalitatii", a subliniat chestorul de politie Bujor Florescu.


Clipul campaniei "EU ajut. Ajuta si TU", realizat de Violent Advertising


Clipul campaniei "Libertate sau delicventa"

Astfel, pentru ca mesajul “prevenirii” sa fie mult mai clar, pe lanaga publicitatea care va circula sub foma de afise, flyere, clipuri video sau audio difuzate de posturile media, spatamana aceasta, in toata tara vor avea loc si alte manifestari puse sub semnul evenimentului.

In Capitala, ziua de 23 septembrie este dedicata "prevenirii delicventei juvenile si a victimizarii minorilor", cand vor fi deschise primele scoli ale parintilor, la Liceul Dinu Lipatti si la Scoala generala nr. 156. Ofiterii de prevenire se vor afla in fiecare marti, pentru a modera activitati educativ-preventive si unde elevii vor fi parintii.

24 septembrie este "Ziua prevenirii criminalitatii stradale". Bucurestenii vor fi informati cu privire la pasii pe care trebuie sa ii faca atunci cand sunt martorii unei infractiuni, vor putea sa asiste la demonstratii de autoaparare si la demonstratii de dresura a cainilor –politisti, dar si o demonstratie de prevenire a incidentelor cu bomba.

25 septembrie este "Ziua egalitatii de sanse", iar tinerii care picteaza zidurile cu graffiti nu vor mai fi priviti ca delicventi, ci vor desena gardul Politiei Capitalei din Calea Victoriei.

Mesajul politistilor este sprijinit de asemenea, de personalitati din lumea muzicii si a sportului, care de multe ori dovedesc mai multa credibilitate si o mai mare aproapiere de oameni. De aceea, Bogdan Lobont si jucatorii de Dinamo s-au alaturat clubului celor care lupta impotriva violentei si a delicventelor, precum si artisti ca Radu (ex O-ZONE) sau Catalin Josan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.