Procurorul general, Laura Codruta Kovesi, a anuntat, joi, ca ii va delega pe functie pe o parte din sefii din DNA carora le expira mandatele saptamana viitoare, printre acestia aflandu-se si seful Sectiei a II-a, Doru Tulus.

Kovesi a mai spus ca delegarea pe functie dupa expirarea mandatului, in conditiile in care nu exista alte propuneri, este o practica.

In aceasta luna expira si mandatele adjunctilor DNA, Ioan Zarie si Carmen Galca.

De altfel, Daniel Morar conduce DNA tot prin delegare. Mandatul lui, care a expirat la 12 august, a mai fost prelungit temporar pentru 90 de zile de care procurorul general al Romaniei, pana la finalizarea procedurii de numire a unui nou sef.

In prezent, propunerea de numire a Monicai Serbanescu in functia de sef al DNA se afla la presedintie, unde a fost trimisa de ministrul justitiei, Catalin Predoiu, desi Traian Basescu a declarat public ca sustine actuala conducere a Directiei Nationale Anticoruptie.

Sectia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a respins, cu majoritate de voturi, pe 4 septembrie, propunerea ministrului justitiei, Catalin Predoiu, de numire a consilierului sau, Monica Serbanescu, la sefia DNA, insa avizul CSM este doar unul consultativ.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.