Parchetul General din Homs - Siria a inceput actiunea penala impotriva lui Omar Hayssam si a altor cateva persoane dupa ce controversatul om de afaceri si-a recuperat o parte din averea din Romania "cedata" in perioada scandalului rapirii jurnalistilor catre doctorul Mohamad Yassin, relateaza NewsIn.

Doctorul Mohamad Yassin si sotia sa cer in instanta anularea actelor prin care el ar fi vandut doua terenuri din Dragomiresti Vale, unul in Otopeni si o vila din Bucuresti catre sotii Mahmoud si Anuta Banna, despre care spune ca sunt apropiati ai lui Hayssam, acuzand faptul ca documentele de vanzare sunt false.

La randul lor, sotii Banna cer suspendarea judecatii in procesul civil din Romania pana la finalizarea anchetei speciale prin care Parchetul General din Homs - Siria a pus in miscare "actiunea publica" impotriva paratilor Said Al-Omar (notar public), Sulaiman Al-Orfi, Mahmoud Ezzeldine (mandatat), Samir Omar, Hayssam Omar si Mahmoud Abdul Kader Al Banna pentru infractiunea de falsificare a unor cate cu regim special.

O serie de acte depuse de acestia la dosarul civil din Romania, pe 1 iulie anul acesta, arata ca, din 6 aprilie 2008, sectia de politie Al-Hamedieh cerceteaza posibila falsificare a unor documente.

Mohamad Yassin cere instantei din Romania ca, pana la judecarea dosarului in care solicita anularea acelor acte de vanzare, sa instituie sechestru pe cele trei terenuri si pe vila din Bucuresti.

Potrivit unor documente depuse la dosarul din Romania, aflat pe rolul Judecatoriei Sectorului 3, Yassin a obtinut, fie prin donatie fie prin cumparare, cele trei terenuri de la Mihai Nasture, cumnatul lui Omar Hayssam, iar vila de la sotii Adela si Omar Hayssam.

"In urma verificarilor pe care le-am intreprins, a rezultat ca Banna Mahmoud ar fi cumparat de la subsemnatii toate cele patru imobile prin doua contracte de vanzare-cumparare autentificate de un notar din municipiul Bacau, la incheierea carora noi am fi fost reprezentati de un anume Mahmoud Izddin (cetatean sirian, nu cunoaste limba romana) in baza unei procuri pe care i le-am fi acordat acestuia din urma din data de 28.12.2006", arata Yassin si sotia sa in actiunea prin care cere anularea actelor de vanzare.

Pe de alta parte, o expertiza dispusa in dosarul penal din Siria si atasata la dosarul in care Yassin cere sechestru pe cele trei terenuri si vila din Bucuresti arata ca semnatura doctorului Mohamad Yassin pe procura din 2006 este reala si nu falsificata, asa cum sustine acesta.

Potrivit actelor depuse la dosarul din Romania, doctorul Yassin ar fi incasat de la Mahmoud Banna 310.000 lei pentru vila din Bucuresti, iar pentru cele trei terenuri ar fi incasat in total 520.000 lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.