Cetatenii romani condamnati printr-o sentinta definitiva in tara, pe numele carora a fost emis un mandat de arestare european, vor fi repatriati, chiar daca au o familie si un loc stabil de munca in Italia, a decis Curtea de Casatie din Peninsula,relateaza NewsIn.

Curtea de Casatie confirma astfel o decizie anterioara a Curtii de Apel de la Brescia, care aprobase repatrierea unui cetatean roman condamnat de autoritatile de la Bucuresti pentru conducere in stare de ebrietate, relateaza agentia italiana de presa APCOM. Romanul se stabilise apoi in Italia, unde se casatorise.

Sustinand ca intreaga sa viata este in prezent in Peninsula, barbatul ceruse Curtii de Casatie sa ii confirme de dreptul de a ispasi pedeapsa in Italia. Instanta a decis, insa, ca numai cetatenii italieni au dreptul sa refuze sa ispaseasca o pedeapsa in strainatate.

In prezent, cetateanul roman poate cere autoritatilor din tara de origine sa ii permita sa ispaseasca pedeapsa in Italia, in baza Conventiei Europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.