Douazeci de nave de razboi si 2.400 de militari participa in aceasta saptamana la cea mai importanta aplicatie din 2008 a Fortelor Navale Romane.
Traficul maritim in apele teritoriale romanesti va fi restrictionat in perioada 15-20 septembrie pentru executarea unor trageri cu munitie reala. Fortele Navale desfasoara pentru cinci zile intreaga flota in Marea Neagra. Cu exceptia fregatei "Regele Ferdinand", care se pregateste pentru misiunea ACTIVE ENDEAVOUR, toate navele militare vor testa toate categoriile de armament.

"Vor fi executate trageri impotriva tintelor aeriene, lansari de torpile si rachete Strela. Scenariul prevede executarea misiunilor de cautare si salvare pe mare, descoperirea si atacul submarinelor, instalarea minelor si dragaj", a precizat locotenet-comandor Mugurel Pascu, ofiterul cu relatiile publice al Fortelor Navale Romane.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.