Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a transmis o atentionare cod galben valabila din noaptea de duminica spre luni pana marti dimineata, interval in care va ploua in aproape toata tara, cantitatile de apa urmand sa depaseasca, izolat, 60 de litri pe metrul patrat.

In intervalul mentionat, aria ploilor se va extinde, treptat dinspre sud-vest, cuprinzand cea mai mare parte a tarii si, local, se vor cumula 25 - 30 litri pe metrul patrat in intervale de 12 ore.

Izolat, cantitatile de apa vor depasi 50 - 60 de litri pe metrul patrat, mai intai in noaptea de duminica spre luni si in cursul zilei de luni, in sudul Banatului, in vestul si nordul Olteniei, precum si in sudul si estul Transilvaniei, iar apoi in special in nordul Munteniei si in Moldova.

Vremea se va mentine rece pentru aceasta perioada a anului, cu intensificari ale vantului in special in sud si sud-est, a mai precizat ANM.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.