"In prezent, se desfasoara lucrari de reabilitare, in cadrul Progamului finantat de Banca Europeana de Investitii, in aproximativ 30 de unitati de invatamant. Directorii unitatilor de invatamant au incercat sa gaseasca solutii pentru a limita mutarile elevilor in alte unitati. Astfel, la scolile unde se invata intr-un singur schimb, am adus elevi si, din 15 septembrie, se va invata in doua sau chiar in trei schimburi", a explicat Stelian Fedorca, citat de NewsIn.

Dintre cele 450 de unitati de invatamant din Bucuresti, 34 nu sunt autorizate sanitar. Cauzele principale pentru care nu au primit autorizatie sunt deficiente ale instalatiilor sanitare, electrice si de izolatie. "Aceste unitati nu vor fi inchise, chiar daca nu au autorizatie. Ele vor functiona, pentru ca, pe termen scurt, elevii nu sunt in pericol de imbolnavire", a precizat directorul Autoritatii de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti (ASPMB), Adrian Neacsu.

Potrivit chestorului principal Marian Tutilescu, director general in cadrul Politiei Capitalei, toate scolile, gradinitele si liceele din Bucuresti vor fi pazite fie prin sistem de paza privat, fie de politisti comunitari sau jandarmi.

Anul scolar 2008-2009 incepe astazi, 15 septembrie.