Un mecanic de locomotiva si un angajat al societatii Heidelberg din judetul Neamt si-au pierdut viata astazi intr-un accident feroviar petrecut in curtea societatii amintite, verificarile preliminare aratand ca unul din trenurile implicate in incident a ramas fara frane

Potrivit autoritatilor judetene, un tren, cu trei persoane la bord, care transporta piatra din cariera de la Bicaz la societatea Heidelberg, s-a ciocnit cu un alt tren care stationa in curtea firmei nemtene si in care nu se afla nicio persoana, transmite corespondentul NewsIn.

"S-a constatat, din verificarile preliminare, ca robinetul de frana de la locomotiva, care tragea 22 de vagoane incarcate cu piatra, nu a actionat. In locomotiva erau trei persoane, din care doua au decedat. Se asteapta o echipa de specialisti in accidente feroviare, de la Iasi, pentru a verifica din punct de vedere tehnic incidentul. Pot sa va spun insa ca angajatul societatii, care din pacate si-a pierdut viata, nu avea ce sa caute in locomotiva", a declarat pentru NewsIn prefectul de Neamt, Toader Mocanu.

Acesta a precizat ca mecanicul de locomotiva a realizat ca franele nu functioneaza dupa 100 metri parcursi dinspre cariera, impactul cu trenul care stationa nemaiputand fi evitat.

"Cauzele pentru care frana nu a functionat sunt multiple si nu pot fi stabilite fara expertiza specialistilor. In acest caz, Inspectoratul Teritorial in Munca a demarat o ancheta", a mai spus prefectul Mocanu.
Reprezentantii CFR Infrastructura au declarat ca nu pot demara o ancheta deoarece este vorba de o linie ferata industriala privata.

"ITM va conduce ancheta oficiala, in cele din urma e vorba de un accident de munca. Atat locomotiva cat si vagoanele apartin unei firme private, iar noi putem interveni ca si consultanti, insa doar daca ni se solicita acest lucru. Accidentul s-a petrecut in curtea societatii si este vorba de o linie industriala privata", a precizat directorul Regionalei CFR Infrastructura, Cristian Ghibul.

Potrivit acestuia, trenul apartine firmei bucurestene Unicum Tranzit, societate care are un contract de transport marfa cu firma Heidelberg.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.