Peste 460.000 de pachete cu tigari de contrabanda, in valoare de aproximativ 650.000 euro, au fost descoperite astazi la Punctul de Trecere a Frontierei Arad, intr-un TIR care transporta croissante din Grecia, pentru o firma din Belgia, relateaza NewsIn

Automarfarul era condus de cetateanul german Mark M., in varsta de 37 ani. Conform documentelor de insotire a marfii, soferul transporta 11.012 kilograme croissante din Grecia pentru o societate comerciala din Belgia.

„Politistii de frontiera au efectuat un control amanuntit al mijlocului de transport, in urma caruia au fost descoperite in compartimentul de marfa, ascunse in cutii de croissante, peste 460.000 pachete cu tigari, marcile Richman si Palace, pentru care soferul nu poseda documente justificative de provenienta si transport. In cadrul cercetarilor preliminare, soferul a declarat ca nu avea cunostinta de existenta tigarilor, a caror valoare pe piata este de peste 2.300.000 lei, aproximativ 650.000 euro“, a declarat agent Mihaela Les, purtator de cuvant in cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Arad.

Intreaga cantitate de tigari va fi predata inspectorilor vamali din cadrul Directiei Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale Timisoara, care vor ridica marfa in vederea confiscarii si vor stabili si sanctiunea contraventionala. Totodata, politistii de frontiera continua cercetarile in vederea depistarii persoanelor implicate, la finalizarea cazului urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Acesta este cel de-al doilea transport de tigari de contrabanda depistat in cursul lunii septembrie la frontiera aradeana. In data de 4 septembrie, politistii de frontiera de la Nadlac au gasit ascunse intr-un TIR incarcat cu struguri, peste 350.000 pachete de tigari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.