Fata de anul trecut, perceptia tinerilor privind calitatea vietii lor este predominant constanta sau pozitiva, se arata intr-un studiu prezentat ieri de Agentia Nationala pentru Sprijinirea Initiativei Tinerilor.
Principala concluzie a Barometrului de opinie este ca tinerii considera ca anul viitor vor trai mai bine decat in prezent, ceea ce ii face sa-si schimbe prioritatile. Astfel, interesul tinerilor pentru a pleca la munca in strainatate s-a redus substantial, acestia fiind mai degraba doritori sa-si petreaca vacanta in
afara granitelor tarii.

Declarativ, 29% dintre intervievati ar pleca temporar la munca in strainatate, cu 9% mai putin fata de anul trecut. Cu toate acestea, in raport cu prioritatile exprimate – in ordine, este vorba de continuarea studiilor, gasirea unei slujbe mai bune, imbunatatirea calificarii profesionale, detinerea unei locuinte proprietate personala, intemeierea unei afaceri si a unei familii, distractiile si calatoriile – in realitate doar 4% ar pleca din tara. O oarecare schimbare s-a inregistrat si in privinta interesului manifestat fata de pregatirea extrascolara.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.