Acesta a fost retinut de procurori, marti dupa-amiaza, pentru ca ar fi platit un tanar de 26 de ani sa incendieze pensiunea si locuinta unui alt patron, care ii facea concurenta, relateaza NewsIn

Ioan Popovici, patronul pensiunii “Casa de Piatra” din Suceava, a fost retinut marti dupa-amiaza de procurori pentru ca ar fi platit un tanar de 26 de ani sa incendieze pensiunea „La Dolce Vita” si locuinta patronului Gheorghe Berbece.

Popovici va fi prezentat astazi Judecatoriei Suceava, cu propunerea de arestare preventiva, pentru o perioada de 29 de zile. Popovici i-ar fi promis lui Petrica Mandrila 50.000 de lei si un apartament pentru a incendia vila si pensiunea lui Gheorghe Berbece. Politistii au demarat o ancheta dupa ce in mai putin de 24 de ore, pe 29 iulie 2008, au izbucnit incendii la vila si locuinta lui Gheorghe Berbece.

Petrica Mandrila, un tanar de 26 de ani din orasul Brosteni, judetul Suceava, le-a marturisit politistilor, dupa ce a fost arestat pentru mai mule furturi din locuinte si magazine, ca el este si autorl celor doua incendii de la vila si pensiunea lui Gheorghe Berbece.

In timpul reconstituirii de marti, Mandrila a povestit cum, impreuna cu Ioan Popovici, patronul pensiunii „Casa de Piatra”, a pregatit trei canistre de benzina, in total 60 de litri, pe care le-a urcat cu o sfoara la primul etaj al pensiunii, si dupa ce a turnat bezina in mai multe locuri, a dat foc. A fost luat apoi cu masina de Ioan Popovici si lasat in alta parte a orasului.

Pagubele produse de incendii au fost estimate la 600.000 de euro, in cazul pensiunii, si 100.000 de lei, pentru vila lui Berbece. Patronul pensiunii „Casa de Piatra”, Ioan Popovici, a mai avut probleme cu Politia dupa ce, la inceputul lunii august 2008, a fost gasit la volanul unui Mercedes ML 280 furat din Italia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.