Prestigiosul cotidian spaniol “ABC” prezinta, pe prima pagina, povestea unei prostituate romane care a fost ucisa la Alcalá de Henares in luna ianuarie, de iubitul ei, pentru ca dorea sa renunte la prostitutie si sa se intoarca in tara, pentru a-si continua studiile de drept. Articolul, desi nu prezinta fapte noi, cu titlul “Sa mori pentru ca vrei sa te faci avocata”, a avut un succes fulminant in randul cititorilor online ai ziarului, clasandu-se pe locul doi in topul celor mai vizualizate articole.

“In noaptea lui 23 ianuarie, Alexandra Brezeanu, in varsta de 21 de ani, s-a intalnit cu iubitul ei, un compatriot de aceeasi varsta, numit Constantin Vamanu.

Atunci cand a intrat in masina condusa de tanar, pe langa Alcalá de Henares, si-a prezentat foarte clar ultimatumul: va renunta la relatia cu el, il va parasi, va lasa prostitutia, pentru a se intoarce in tara de origine. Alexandra voia sa isi termine studiile de drept, iar asta a facut sa fie arsa de vie pe loc” - asa incepe articolul publicat de cotidianul spaniol.