Potrivit ANITP, prin acest proiect vor fi intarite structurile institutionale implicate in prevenirea si combaterea traficului de persoane, cu ajutorul unui buget total de 400.000 de euro.

Durata de aplicare a proiectului este de 24 de luni, timp in care vor fi create planuri regionale de actiune pentru implementarea Strategiei Nationale impotriva Traficului de Persoane, va fi instruit personalul institutiilor responsabile de acordarea de asistenta si desfasurarea activitatii de prevenire. De asemenea, vor fi dezvoltate cooperari cu politia, tot in vederea combaterii traficului de persoane.

In anul 2007, Romania a continuat sa fie una dintre tarile de provenienta pentru victimele traficului de persoane. Potrivit datelor statistice, numarul total de victime identificate anul trecut a fost de 1.780, mai mic decat cel din 2006, cand a fost de 2.285.

Una dintre tarile in care ajung victimele traficului de persoane din Romania este Olanda, unde, in 2007, au fost identificate 19 victime de sex feminin, care au fost exploatate in scopuri sexuale.

Proiectul "Cresterea implicarii autoritatilor locale in lupta impotriva traficului de persoane” a fost aprobat in cadrul exercitiului de finantare MATRA PRE-ACCESSION PROGRAMME 2007 si va fi implementat in partenereriat cu Ministerul Muncii, Inspectoratul General al Politiei Romane si Agentia Nationala de Politie din Olanda.