O locomotiva de epoca, veche de aproape o suta de ani, a fost expusa in fata Garii din Sfantu-Gheorghe, judetul Covasna, transmite corespondentul NewsIn.
Presedintele Consiliului Judetean Covasna (CJ), Tamas Sandor, a declarat joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca locomotiva a fost adusa in baza unui contract de custodie cu societatea Brafor Brasov, iar pe viitor intentia este de a o cumpara pentru a ramane expusa aici.

“Locomotiva este din anul 1909 si este realizata de un renumit constructor german de locomotive. Am pus-o acolo cu scop decorativ, intrucat aceasta gara, ca si altele din judet, are nevoie de unele decoratii”, a afirmat Tamas Sandor.

O alta locomotiva, de data aceasta un model pentru calea ferata ingusta de la Comandau, a fost achizitionata recent de autoritatile judetene pentru Complexul Tehnic Planul Inclinat. Locomotiva Diesel cantareste peste 30 de tone si ar putea fi introdusa in circuit turistic.

In prezent, cladirea garii din Sfantu-Gheorghe este degradata, multa vreme nu a avut ceasuri pe peron, sala de asteptare este frecventata de persoanele fara adapost, iar biroul pentru bagaje de mana nu functioneaza. Din pacate, spune primarul din Sfantu-Gheorghe, Antal Arpad, atat gara cat si terenul apartin de CFR, iar administratia locala nu poate face investitii in acest obiectiv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.