Autoritatile ungare au anuntat intensificarea controalelor efectuate de catre institutiile competente asupra autovehiculelor de transport marfa de mare tonaj, cu precadere la iesirea de pe teritoriul Ungariei, anunta un comunicat MAE.
Astfel, incepand cu data de 1 septembrie 2008, in cazul constatarii depasirii fara autorizatie a masei totale admisibile (compusa din masa vehiculului fara incarcatura plus masa marfii transportate) transportatorii vor fi sanctionati contraventional cu amenzi de 300.000 Ft (≈ 1.300 €). In cazul vehiculelor cu gabarit depasit (supradimensionate fata de limitele legale), in absenta unei autorizatii speciale, amenzile se ridica la 200.000 Ft (≈ 875 €).

Ministerul Afacerilor Externe recomanda transportatorilor si soferilor de tir ca, la intrarea in Ungaria, sa solicite controlul masei si al gabaritului autovehiculului, in vederea obtinerii, dupa caz, a autorizatiilor necesare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.